Најчесто поставувани прашања

Plus sign

Што е Drive Angel системот?

Drive Angel е систем за алармирање / апликација наменета за возачи кои брзо и сигурно ги алармираат релевантните власти и вашите назначени контакти во случај на сообраќајна несреќа (брза помош, противпожарна бригада, полиција; служба за влечење и сл.).

Системот е дизајниран така што не се меша со возачот додека возите и во случај на сообраќајна незгода комуницира со телефонскиот центар на ORYX  и / или ги алармира вашите назначени контакти дека имало несреќа и дава информации за околностите на несреќа.

Некои од информациите што Drive Angel ги испраќа до надлежните органи (на пр. Брза помош) вклучуваат GPS локација, брзина пред несреќа и други информации за возачот како крвна група, алергии и др. Со комуникација без човечка интервенција, информациите пристигнуваат на вистинското место во најкус можен рок, избегнување на „човечкиот фактор“ и каква било можност за грешка во извештајот.

Drive Angel е тристепен систем кој се состои од апликација за паметен телефон, апликација за сервер и база на податоци. Системот обработува податоци во реално време добиени од сензори вградени во паметните телефони и следи сет на параметри за да ја утврди состојбата на возилото во сообраќајот.

Drive Angel во комбинација со другите елементи на пасивна безбедност на автомобилот, го зголемува целокупното ниво на лична безбедност во сообраќајот. Со тоа, Drive Angel е безбедносен додаток, а не решение за заштита од последиците од сообраќајна незгода.

Како и секој друг систем за подобрување на безбедноста на патиштата, Drive Angel апликацијата / системот има некои својствени ограничувања врз коишто немаме контрола, што значи дека не можеме да гарантираме дека системот ќе работи со сигурност во кое било време и во која било можна ситуација.

Plus sign

Што значи код за пристап?

Plus sign

Зошто не сум добил SMS со код за пристап?

Plus sign

Ако сум го проенил мојот мобилен, дали може исто така да го иснсталирам Drive Angel на мојот нов телефон?

Plus sign

Зошто Drive Angel престана да работи откако ги деинсталирав Google услугите од мојот телефон?

Plus sign

Зошто не добивам електронска пошта од апликацијата за моето патување?

Plus sign

Може ли да инсталирам / користам Drive Angel на таблет?

Plus sign

Зошто мониторингот на Drive Drive Angel застанува после 3 минути?

Plus sign

Кои се минималните барања на телефонот за инсталирање на Drive Angel?

Plus sign

Колку е точна информацијата за локацијата во случај на несреќа?

Plus sign

Колку е зависен системот од присуството на сигнал за мобилен телефон и неговиот квалитет / јачина?

Plus sign

Дали системот бара сообраќај на податоци на мојот мобилен телефон?

Plus sign

Колку е важна поставеноста на мобилните телефони во автомобил?

Plus sign

Што ако мојот паметен телефон се уништи во несреќа и покрај тоа што бил на држач?

Plus sign

Зошто батеријата на мојот телефон треба постојано да биде наполнета?

Plus sign

Дали треба рачно да ја вклучам апликацијата кога ќе започнам да возам?

Plus sign

Дали секогаш треба да ги поставувам / овозможам моите „лични ангели“?

Plus sign

Може ли да слушам музика додека возам?

Plus sign

Може ли да разговарам на мојот мобилен телефон додека возам?

Plus sign

Дали Drivе Angel алармира со звук ако возам над одредена брзина?

Plus sign

Дали Drivе Angel алармира со возат со звук ако возам премногу долго?

Plus sign

Зошто ви се потребни мои лични и медицински информации?

Plus sign

Мојот автомобил се расипа! Што сега?